Douaneheffingen

Voor verzending van een EU-land naar een ander EU-land gelden geen douaneheffingen. 

Op de invoer van goederen tussen andere landen kunnen wel douanerechten worden geheven. De kosten zijn gebaseerd op een aantal factoren waarover wij geen controle hebben. Daarom kunnen wij u niet informeren over eventuele heffingen, aangezien deze van land tot land sterk kunnen variëren. Neem contact op met uw plaatselijke douaneautoriteiten voor meer informatie over douaneheffingen in uw land. 

Vergoeding douaneheffingen:

Als er douanerechten worden geheven op uw bestelling dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Fruugo om vergoeding aan te vragen. U zult de heffing eerst zelf moeten betalen en bewijs van de kosten moeten verstrekken om vergoeding te ontvangen.

U kunt een claim indienen door naar ons interactieve Hulpcentrum te gaan (klik een pagina terug), een paar vragen te beantwoorden en de aanvraag te starten.

Als u uw bestelling annuleert en retourneert en u heeft daarvoor een douaneheffing betaald:

Douaneheffingen worden in dit geval niet vergoed, maar u kunt contact opnemen met uw plaatselijke douaneautoriteiten die u wellicht kunnen helpen om rechtstreeks bij hen een vergoeding te claimen.

Als u artikelen retourneert voor terugbetaling nadat een douaneheffing aan u is vergoed:

Wij kunnen u alleen terugbetalen voor maximaal de totale waarde van uw oorspronkelijke bestelling en zullen daarom de reeds vergoede douanekosten in mindering brengen op onze terugbetaling. Wij zullen u bewijs van retourzending verstrekken als u de btw wilt terugclaimen van de douaneautoriteiten in uw land. 

Vertraging bij douane-inklaring

Douane-inklaring is een noodzakelijke procedure voor de toelating van goederen die naar een land worden vervoerd. Dit proces neemt doorgaans slechts minuten of uren in beslag, maar kan langer duren als de goederen worden geselecteerd voor inspectie of in drukke tijden (bijvoorbeeld rond Kerstmis).

Onze geschatte levertijden houden geen rekening met het tijdsbestek voor douane-inklaring.

Invoervoorschriften

Voor sommige artikelen gelden invoervoorschriften voor hun invoer in uw land. Als er aan dergelijke voorschriften moet worden voldaan voordat het pakket aan u wordt vrijgegeven, neem dan contact met ons op en wij zullen trachten u daarbij te helpen. Fruugo aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor dergelijke situaties.